Over ons

Glennie’s Restaurant

Wij hebben momenteel twee prachtige vestigingen van Glennie’s Restaurant die zich bevinden in Oostenrijk. De eerste vestiging bevindt zich midden in het centrum van Niederau – Wildschönau in het appartementencomplex Kristall Plaza. De tweede vestiging bevindt zich in het appartementencomplex Residenz Illyrica Tirol midden in het centrum van Westendorf, Oostenrijk.

Wij serveren diverse soorten gerechten met een knipoog naar Nederland. Denk hierbij aan dagverse (Hollandse) vis en de heerlijke kroketten op brood.

Daarnaast serveren wij zowel de Oostenrijkse als Italiaanse specialiteiten. Een Wiener schnitzel, Tiroler Gröstl, een heerlijke carpaccio of een echte Italiaanse pasta, maar dan alles met een moderne touch. Wij werken met lokale leveranciers voor de beste kwaliteit, dat proef je bijvoorbeeld terug in de Mc Glennie’s burger! Er is behoorlijk wat keus en voor elk wat wils.

Uiteraard hebben we ook aan de kleintjes gedacht. Zo kunnen zij bijvoorbeeld kiezen uit pannenkoeken, spaghetti bolognese of een kleine Glennie’s schnitzel.

Na een sportieve dag skiën, snowboarden, mountainbiken, paragliden of wandelen kunt u heerlijk komen relaxen in Glennie’s met een goed glas Oostenrijkse wijn of een lekker glas Zipfer bier. Hierbij serveren wij je graag een Oostenrijks of Hollands plankje, die onder andere zijn voorzien van privat label bitterballen.

Tevens beschikken wij over een prachtige Ginbar waar je kan genieten van de lekkerste Gin Tonics. Uiteraard schenken we ook allerlei andere (alcoholische) dranken.

Over ons

Chef-kok & manager

De Nederlandse chef-kok Arthur Ross runt samen met zijn vrouw Esther beide vestigingen van Glennie’s Restaurant in Oostenrijk.

Klik hier voor hun verhaal.

Arthur en Esther worden ondersteund door het Nederlandse echtpaar Marc (Chef-kok) en Nicole. Klik hier voor hun verhaal.

Over ons

Glennie’s Story

Paul en Carina de Römph (eigenaren) vertellen met trots hoe Glennie’s is ontstaan:
“Zelf hebben we een kind met Downsyndroom, genaamd Glenn. Hij is in 1994 geboren en dan staat je wereld wel even op z’n kop. Gelukkig bleek Glenn over het algemeen gezond te zijn en heeft hij zich vooral sociaal geweldig ontwikkeld tot een evenwichtig mens.

Voor Glenn hadden we al 2 jongens en hebben na Glenn ook nog eens 2 meisjes gekregen. Een compleet gezin, waarin Glenn het middelpunt vormt. Hij heeft ons leven absoluut verrijkt en we krijgen ontzettend veel liefde en plezier van hem terug. Glenn vormt de rode draad in ons leven.

Hij draait gewoon mee in het gezin, gaat elke dag naar zijn werk, af en toe doet hij een beetje aan fitness, gaat mee uit naar restaurants en leuke activiteiten, mee op wintersport en andere vakanties en zit veel op zijn iPad. Hij houdt ook veel van voetballen en is vooral fan van Feyenoord. Regelmatig gaat Glenn samen met mij (Paul) en zijn broers mee op stap naar de Kuip om Feyenoord te supporten.

In de maatschappij is er de laatste decennia erg veel veranderd, ook ten opzichte van Downsyndroom. Er is veel meer acceptatie en er zijn meer mogelijkheden voor de ‘Downies’. De begeleiding is intensiever en veel professioneler geworden, vooral vanuit de medische hoek. Wij zelf komen niet of nauwelijks negatieve reacties tegen.

Echter, blijft er natuurlijk altijd de zorg bij mijn vrouw Carina en mij over hoe het later met hem zal gaan. Dat is en blijft toch het verschil met ‘gewone kinderen’. Normaliter vindt een kind zijn of haar weg in de toekomst, maar met Glenn is dat toch anders. Zelfstandig wonen, voor zichzelf zorgen, een relatie en werk blijven een grote zorg en verantwoording voor ons als ouders.

In de loop der jaren is bij ons dan ook het idee ontstaan om zelf iets voor hem te creëren, waarin hij goed tot zijn recht kan komen. Dit heeft geresulteerd in de opzet van de restaurantketen GLENNIE’S. Met trots hebben we de eerste in 2016 geopend in Niederau – Wildschönau in Oostenrijk.

In december 2021 is de tweede Glennie’s vestiging geopend in het centrum van Westendorf!

In de komende jaren zullen er nog een aantal vestigingen geopend worden in Oostenrijk en zeker ook één in Nederland, waar Glenn dan zal komen te werken!