Dranken bij Glennies.

Ontdek de Fascinerende Wereld van de Irish Coffee bij Glennie’s Restaurant! ☕️✨

 • Gepubliceerd op 5 juli, 2023

Welkom in de fascinerende wereld van de Irish Coffee! Bij Glennie’s Restaurant laten we je graag kennismaken met dit klassieke drankje dat warmte en gezelligheid uitstraalt. Ontdek de rijke geschiedenis en leer enkele leuke feiten over de Irish Coffee. We delen graag onze passie voor deze heerlijke combinatie van hete koffie, Ierse whisky en romige room. Lees verder en laat je betoveren door de magie van de Irish Coffee! ☕️✨

1️⃣ Een Warme Oorsprong: De Irish Coffee in de Koude Winternacht

De Irish Coffee vond zijn oorsprong in Ierland in de jaren 1940. Het werd bedacht om passagiers op te warmen op een koud vliegveld tijdens een winterse nacht. De combinatie van warme koffie, Ierse whisky en romige room bood troost en genot aan de reizigers. Het werd al snel een geliefd drankje dat bekendheid verwierf over de hele wereld.

2️⃣ Essentiële Ingrediënten: Koffie, Whisky, Suiker en Romige Topping

De Irish Coffee bestaat uit enkele essentiële ingrediënten. Het begint met hete koffie van hoge kwaliteit, vermengd met een royale hoeveelheid Ierse whisky en een vleugje suiker om de smaken in balans te brengen. Het klassieke gelaagde effect wordt gecreëerd door voorzichtig een laagje licht opgeklopte room bovenop de koffie te schenken. Dit zorgt niet alleen voor een prachtige visuele presentatie, maar ook voor een romige en zijdezachte textuur bij elke slok.

3️⃣ De Perfecte Balans van Smaak: Hoogwaardige Koffie en Gladde Whisky

Om de perfecte Irish Coffee te maken, is de keuze van ingrediënten essentieel. Begin met hoogwaardige koffiebonen voor een rijke en aromatische basis. Voeg dan een royale scheut gladde Ierse whisky toe om de drank zijn kenmerkende smaak te geven. Het is de balans tussen de warme koffie, de volle whisky en de romige topping die de Irish Coffee zo bijzonder maakt.

4️⃣ Het Geheim van de Gelaagde Presentatie: Gieten over een Lepel

Het klassieke gelaagde effect van de Irish Coffee vereist een zorgvuldige techniek. Om de room perfect bovenop de koffie te laten zweven, giet je deze voorzichtig over de achterkant van een lepel. Hierdoor creëer je een prachtige scheiding tussen de romige topping en de rijke koffie eronder. Het is een visueel spektakel dat de Irish Coffee nog aantrekkelijker maakt.

5️⃣ De Perfecte Begeleiding: Irish Coffee en Desserts

Irish Coffee is niet alleen een heerlijk drankje op zichzelf, maar het past ook perfect bij verschillende desserts. Denk aan een rijke chocoladecake, romige tiramisu of zelfs een klassieke crème brûlée. De combinatie van de warme, geurige koffie met de zachte whisky en romige room versterkt de smaken van de desserts en zorgt voor een harmonieus samenspel van smaken.

Nu je meer weet over de fascinerende wereld van de Irish Coffee, nodigen we je uit om langs te komen bij Glennie’s Restaurant en zelf te genieten van dit heerlijke drankje. Laat onze getalenteerde barista’s je verwennen met de perfect gebalanceerde Irish Coffee, bereid met passie en aandacht voor detail. Kom en ontdek de warmte, de smaken en de Ierse traditie die deze drank zo geliefd maken.

Reserveer nu en maak kennis met de magie van de Irish Coffee bij Glennie’s Restaurant! ☕️✨

 • star rating  Fantastisch eten voor een mooie prijs! Vriendelijke bediening; alert, persoonlijk. Al drie avonden gegeten en de kwaliteit en service is op hoog niveau en constant.

  avatar thumb RNDavid
  30 januari 2024
 • star rating  Gezellig restaurant met een heerlijk gevarieerde kaart! Ieder seizoen vernieuwing, dus er valt altijd wat nieuws te ontdekken, terwijl de vaste toppers niet ontbreken. Tip: chicken fitness met als toetje... read more

  avatar thumb Caroline t
  30 januari 2024
 • star rating  Sushi gegeten! Echt heerlijk. Alles vers en lekker op temperatuur. En zoals altijd gezellig, leuk personeel en alles goed verzorgd.

  avatar thumb Mira d
  20 juli 2023
 • star rating  Goede vriendelijke bediening heeft oog voor de gasten. Het eten is van hoge kwaliteit en dat proef je. Het menu geeft voor iedereen genoeg opties om lekker te lunchen/dineren. Meerdere... read more

  avatar thumb Tgold1
  17 juli 2023
 • star rating  Heerlijke, verfijnde gerechten, met liefde gemaakt. de sushi was top ! Enthousiast en vriendelijk personeel. Gezellige sfeer.

  avatar thumb trilobietje
  9 juli 2023