Gerechten bij Glennies.

Nieuw bij Glennie’s: poké bowls!

 • Gepubliceerd op 30 juni, 2022

Wist jij dat…. Een Poké Bowl oorspronkelijk een Hawaïaans gerecht is?

In het Hawaïaans betekent poké namelijk: ‘in plakken/stukken snijden’.

Een Poké Bowl is een gerecht waar fijngesneden vis (of vlees) en groenten centraal staan, net als in sushi. Daarom kan je een pokebowl vergelijken met een bowl gevuld met alle ingrediënten waar je normaal sushi van maakt. Oftewel, een sushisalade!

De basis van een Poké Bowl is vaak rijst maar je kan bijvoorbeeld ook quinoa of noodles gebruiken. Op deze onderlaag leg je verschillende ingrediënten die je lekker vindt. Bijvoorbeeld: avocado, edamame boontjes, zeewiersalad, sla, rode ui etc. Om het gerecht echt af te maken kies je een favoriete topping erbij zoals zalm, tonijn of kip. Het versieren van de Poké Bowl kan je doen door middel van sausjes naar wens of een krokante bite toevoegen.

Wij hebben 3 verschillende Poké Bowls op onze menukaart geplaatst voor de zomer:

 • Poké Bowl met krokante kip
 • Poké Bowl met zalm
 • Poké Bowl vegetarisch

Een Poké Bowl is een perfecte keuze voor in de zomer. Het is een heerlijk licht en fris gerecht!

Ben jij benieuwd hoe deze Poké Bowls smaken? Reserveer dan alvast een tafel via www.glenniesrestaurant.nl of bel naar één van onze telefoonnummers.

 • star rating  Ook dit jaar weer regelmatig bij Glennie's gegeten en weer blij verrast door de constante kwaliteit. Een must als je in de Wildschönau bent. Dit jaar met stagiaires die hun... read more

  avatar thumb IneV43
  21 juni 2022
 • star rating  Heerlijk eten en eventueel roomservice. Na het wandelen een terrasje pakken en van een koud biertje genietend van het uitzicht op gondel.

  avatar thumb 954akkeb
  18 september 2020
 • star rating  Maaltijden waren super, smakelijk en met zorg bereid. Voor ons persoonlijk waren de maaltijden te groot, maar dat is te regelen (zoals alles). De service was optimaal met zeer warm... read more

  946ceess
  25 juli 2022