Gerechten bij Glennies.

Een zomers gerecht: Caprese burrata

 • Gepubliceerd op 18 juli, 2022

Wist je dat burrata simpelweg mozzarella kaas is, maar dan gevuld met room?

Burrata is Italiaans voor boterachtig. Geen verkeerde naam voor een kaas die delicaat van buiten en ontzettend romig van binnen is! Als je de zachte bol doormidden snijdt dan stroomt de room uit de bol. Dit is toch een droom van iedere kaasliefhebber?

De kaas komt uit het zuiden van Italië en is een ware delicatesse uit de Italiaanse keuken. Door de toevoeging van room is zowel de smaak als structuur een stuk zachter dan gewone mozzarella. Daarbij wordt er in veel gevallen buffermelk gebruikt.

Wat is het verschil tussen burrata, mozzarella en stracciatella?

Mozzarella is de basis voor alle 3 de producten. Mozzarella kan van verschillende soorten melk gemaakt worden, maar het proces is altijd hetzelfde. Nadat de vocht van de melk is gescheiden van het vaste gedeelte, word de wrongel in bolletjes gekneed.

Stracciatella is verse room. Room is het vet wat van verse melk afkomt en daarmee ook het duurste product in de zuivelindustrie, Het is onder andere de basis voor verse boter. Deze room wordt gemengd met kleine stukjes verse mozzarella die over waren bij het maken van de verse mozzarella. Het resultaat is stracciatella.

Hoe wordt burrata gemaakt?

Er wordt een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt. Omdat dit heel flexibel is, kan dit makkelijk gevuld worden met een mengsel van room en mozzarella. Vervolgens wordt het zakje dichtgeknoopt et voila… je hebt burrata!

Bij Glennie’s hebben wij dit jaar ook een nieuw gerecht met burrata op de kaart gezet: de caprese burrata. Heb jij deze al geproefd?

 • star rating  Zoals altijd na aankomst direct eten bij Glennie's... kok Arthur kookt met passie en dat proef je (h)eerlijk vers eten en de bediening is ook top...niet overslaan als je in... read more

  avatar thumb djkip
  26 september 2020
 • star rating  Kom al een paar bij glennies voor lunch en diner en is altijd goed en lekker eten. Ook het personeel is vriendelijk

  avatar thumb Kimzitman1
  17 februari 2020
 • star rating  Gisteren avond op bbq zondag heerlijk gegeten.
  Mogelijkheid vd bbq of van de kaart. Uiteraard voor de bbq gekozen en we hebben genoten van al het lekkers wat eraf... read more

  avatar thumb MariskavanLeusden
  1 augustus 2022