Oostenrijk: Nederland als virusvariantgebied

 • Gepubliceerd op 26 december, 2021

Nederland, Groot-Brittannië, Denemarken en Noorwegen zijn tot virusvariantgebied verklaard. Vanaf 25 december 2021 mogen in principe alleen personen met een drievoudige vaccinatie of tweemaal gevaccineerd met het Janssen-vaccin en een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) vanuit deze vier landen zonder quarantaine het land binnenkomen. Voor alle andere personen uit de bovengenoemde landen geldt dat men na binnenkomst 10 dagen in quarantaine moet, men zich moet registreren en een negatieve PCR-test moet kunnen voorleggen. Er zijn uitzonderingen voor mensen met een herstelbewijs.

Voor reizigers die uit Nederland, Groot-Brittannië, Denemarken en Noorwegen komen, geldt het volgende:

 • Registratieverplichting (registratieformulier) en een quarantaine van 10 dagen & gratis testen op de vijfde dag d.m.v. een PCR-test. De dag van binnenkomst moet worden beschouwd als “dag nul”.
 • Toegang vanuit gebieden met een virusvariant is mogelijk zonder quarantaine voor personen die drievoudig gevaccineerd zijn en een bewijs van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) voor kunnen leggen.
 • Personen tweemaal gevaccineerd met het Janssen-vaccin, mogen zonder quarantaine naar binnen maar moeten een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) voor kunnen leggen.
 • Je bent hersteld, en 2 keer gevaccineerd, of je bent 2 x gevaccineerd en daarna hersteld, of je bent gevaccineerd, genezen en daarna nog een keer gevaccineerd, dan word je ook als geboosterd gezien. Let op dat het herstelbewijs niet ouder is dan 180 dagen. Je moet wel een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Oostenrijk. Let op: Als je door de recente besmetting nog positief test op corona moet je deze medische verklaring uitprinten, door een arts laten ondertekenen en meenemen.

In de horeca de 2G regel van kracht. Dit betekent dat je gevaccineerd óf genezen moet zijn om een restaurant binnen te komen. Dit geldt dus ook voor het Glennie’s Restaurant. Graag vragen wij je om:

 • Je geldige Coronabewijs (QR-code) bij de hand te houden. Deze wordt te allen tijde gecontroleerd.
 • Er is een registrerings-plicht. Dit houd in dat je bij binnenkomst moet aanmelden via een QR-code, zodat er wordt geregistreerd wordt dat je hier bent geweest.
 • We vragen je om in het restaurant 1,5 meter afstand te houden.
 • Het dragen van een FFP2-mondkapje geldt voor alle openbare ruimten in gesloten ruimtes. Wanneer je bijvoorbeeld naar het toilet moet, ben je verplicht een FFP2-mondkapje te dragen.

Wil je meer informatie over de huidige maatregelen die gelden voor Nederlanders om Oostenrijk binnen te treden? Ga dan naar: www.austria.info

 • star rating  Heerlijk, eerlijk en met liefde gemaakt eten. Goedlachse en vriendelijke bediening. Propere zaak, gezellige inrichting. Wat moet je nog meer hebben? Absolute aanrader in Niederau!

  avatar thumb Heppywennie
  14 juli 2021
 • star rating  Zoals altijd na aankomst direct eten bij Glennie's... kok Arthur kookt met passie en dat proef je (h)eerlijk vers eten en de bediening is ook top...niet overslaan als je in... read more

  avatar thumb djkip
  26 september 2020
 • star rating  De eerste dag hier gegeten, omdat we hier ook logeren.
  Niet een hele grote kaart, maar voor ieder wat wils.
  Als je hier ook logeert kan het eten ook in... read more

  avatar thumb 578dominiquev
  4 maart 2020